Financiers van islamofobie in de VS bekend gemaakt

Schokkende nieuwe rapport blijkt dat zeven stichtingen en vermogende donateurs zijn geweest achter de 10-jaar campagne om islamofobie verspreiden in de VS.


De 130 pagina's tellende rapport van het Center for American Progress (CAP) is uitgebracht op vrijdag, geïdentificeerd stichtingen die meer dan USD 42 miljoen aan belangrijke personen en organisaties die de nationale inspanning hebben als speerpunt tussen 2001 en 2009.

"Soms is de geld die voortvloeien uit deze stichtingen en hun donateurs is duidelijk bedoeld om islamofobie te bevorderen, maar vaker op voorwaarde dat de steun is voor algemeen gebruik, dat is de denktanks en basisorganisaties vervolgens in gebruik genomen op hun primaire doel - het verspreiden van hun boodschappen van haat en angst zo ver en breed als ze kunnen, "aldus het rapport.

Onder de financiers zijn organisaties die lang in verband zijn gebracht met extreem-rechts in de VS, alsmede diverse Joodse familie stichtingen die kolonist groepen hebben gesteund in Israël.

Donoren Capital Fonds
Richard Melton Scaife Stichting
Lynde en Harry Bradley Stichting
Newton D. & Rochelle F. Becker Stichting
Charitable Trust
Russell Berrie Stichting
Anchorage Charitable Fonds
William Rosenwald Family Fonds
Fairbrook Stichting 

behoren tot de organisaties financiering anti islam experts die te bevorderen islamofobie.

Deze deskundigen zijn - onder andere - Frank Gaffney bij het Center for Security Policy, David Yerushalmi bij de Vereniging van de Amerikanen voor Nationale Bestaan​​, Daniel Pipes in het Midden-Oosten Forum, Robert Spencer van Jihad Watch en Stop islamisering van Amerika, Steven Emerson van het Investigative project over terrorisme, Deze mensen de informatie die door middel van conservatieve organisaties, politici en nieuwszenders zoals Fox verspreiden, aldus het rapport.

De Donor Capital Fund was de grootste bijdrage betalen van USD 18 miljoen aan het Clarion Fund tijdens de verkiezingen van 2008 die 30 miljoen anti-moslim dvd's verspreid via lokale kranten.

1 opmerking:

  1. Rare Pietje8/28/2011

    Mijn hemel, weet je hoeveel islamitische stichtingen zijn met hetzelfde doel!?

    BeantwoordenVerwijderen