NESARA-wet

De kredietwaardigheid van de Verenigde Staten is door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s voor de eerste keer in de geschiedenis verlaagd. 
 
Direct nadat de kredietwaardigheid was verlaagd pleitte Peking voor een nieuwe munt als wereldwijde standaard, in plaats van de sterk gedevalueerde dollar. Wat is het alternatief?

De oorspronkelijke NESARA-wet gaat terug tot de problemen die vele boeren in de Verenigde Staten in de zeventiger en tachtiger jaren hadden met banken die hun boerderijen illegaal verkochten wegens hypothecaire schuld.

Willie Nelson gaf in die tijd benefietconcerten voor boeren en hun families die hierdoor hun bedrijven verloren. In 1993 werden er rechtszaken aangespannen tegen banken door boerenvakbonden. Een oud-CIA-agent had ontdekt dat de federale regering van de Verenigde Staten met de banken samenspande. Het Federaal Hooggerechtshof oordeelde dat de claims van boeren rechtmatig waren en dat de verkoop van boerenbedrijven het gevolg was van illegale trucs die de banken uithaalden in samenwerking met de overheid.

De rechters van het Federaal Hooggerechtshof gingen zelfs nog verder. Uit hun onderzoek bleek dat het systeem dat wordt gebruikt om inkomstenbelasting te heffen onwettig is. Ze erkenden dat er onomstotelijk bewijs is dat de federale regering van de Verenigde Staten en de Federal Reserve zich tegenover de Amerikaanse burgers schuldig maken aan fraude.

Het Federaal Hooggerechtshof besloot dat alle gevallen van schade en persoonlijk leed, veroorzaakt door deze onwettige activiteiten, moesten worden rechtgezet en dat niet alleen de boeren maar in feite alle Amerikanen die hierdoor gedupeerd waren hun geld terug moesten krijgen.

De rechters realiseerden zich ook dat het hele belastingstelsel drastisch moest worden hervormd en het Hof stelde vijf rechters aan om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Deze rechters omringden zich met economische experts, experts uit het bankwezen en experts op het gebied van de grondwet. Ze creëerden op deze wijze een achterban van duizenden mensen die witte ridders worden genoemd, ‘goedaardige investeerders’ die andere bedrijven helpen.

Jarenlang onderhandelden deze rechters met de Amerikaanse overheid, de raad van bestuur van de Federal Reserve, het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en met tal van regeringen, waaronder die van Groot-Brittannië en landen in de eurozone. Hervormingen in het bankwezen van de Verenigde Staten zouden vereisen dat de Federal Reserve zou opgaan in de Amerikaanse Treasury Bank. Dit zou het wereldwijde monetaire systeem beïnvloeden omdat alles aan elkaar gekoppeld is. Omdat de onderhandelingen niet tot de vereiste hervormingen leidden besloten de rechters om ze vast te leggen in een wet: de Nationale Economische Veiligheids- en Hervormingswet - NESARA (National Economic Security And Reformation Act).

In maart 2000 werd deze wet in het geheim goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. Op 10 oktober 2000 ondertekende toenmalig president Clinton de wet en vanaf toen droeg deze ook de naam NESARA. Omdat deze wet een wereldwijd effect zou hebben waren een onnoemlijk aantal handelingen, handtekeningen en procedures vereist voordat deze wet officieel aangekondigd kon gaan worden. Mensen werkzaam voor het bankwezen, de overheid of militaire groeperingen vreesden voor de invoering van de wet omdat hun macht daardoor zou afnemen en hebben sindsdien geprobeerd de afkondiging van deze wet tegen te houden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de aanslagen op 11 september 2001.

Voordelen NESARA
De wet NESARA herstelt de Amerikaanse constitutie. De wet verwijdert overheidsfunctionarissen en Congresleden die niet in overeenstemming met de grondwet handelen. De ongrondwettelijke noodtoestand wordt ongeldig verklaard. Het Amerikaanse leger in Irak en Afghanistan moet per direct teruggetrokken worden.

Als gedeeltelijke oplossing voor de fraude die al bijna een eeuw duurt moet het saldo van creditcards worden teruggebracht tot nul en worden alle schulden aan banken kwijtgescholden. Er komt een zogenoemd Treasury Bank System met een nieuwe munteenheid die gedekt wordt door goud. De Federal Reserve wordt opgeheven. Inkomstenbelasting wordt opgeheven en in plaats daarvan komt een nationale belasting op niet-essentiële producten als inkomstenbron voor de overheid.

NESARA lijkt het enige werkende alternatief voor het gedateerde en in elkaar vallende economische systeem. Alhoewel de wet oorspronkelijk werd geïntroduceerd als NESARA, zal deze bij invoering hoogstwaarschijnlijk een geheel andere naam dragen of wordt de wet stapsgewijs ingevoerd. Tot besluit is het mogelijk dat verschillende onderdelen van de wet in de tussentijd zijn herzien.

1 opmerking:

  1. Anoniem8/09/2011

    en dat heeft voor jou persoonlijke gevolgen dit alles?

    BeantwoordenVerwijderen