Kinderen Boemerang thuis vanwege asbest


http://harderwijk.sp.nl/include/afd/afd_pickies/asbest.gifPURMEREND - Kinderen van de basisschool De Boemerang aan het Zichthof in de Purmer-Noord zijn op hun eerste schooldag weer naar huis gestuurd. Op de school en in de omgeving zou asbestvervuiling zijn geconstateerd. Ook de kinderen van de naastgelegen basisschool de Ploegschaar zijn inmiddels naar huis gestuurd. De gemeente stelt een onderzoek in.
In de zomervakantie zijn werkzaamheden aan de school verricht. Sommige ouders hadden al vóórdat de school begon gehoord van de vervuiling en hun kroost thuisgehouden. De kinderen die toch kwamen, zijn in de loop van de ochtend door het onderwijzend personeel naar huis gestuurd in afwachting van een oplossing.

Volgens één van de ouders is er alleen al op het speelplein en de bosschages een tas vol met asbesthoudend materiaal gevonden. 'Er zijn grove fouten gemaakt tijdens de werkzaamheden. We hebben hier wel met kinderen te maken dus dit had niet mogen gebeuren. De ouders hadden hiervan in elk geval op de hoogte moeten worden gesteld.' En de kinderen? Die hadden vandaag weer graag hun juffen, meesters en vriendjes en vriendinnetjes gezien, maar zitten noodgedwongen thuis.

Ook SP raadslid en moeder Paula Kronenburg kwam een kijkje nemen bij de school. Ook zij is net als vele andere ouders verontrust. Tijdens de werkzaamheden zouden de ramen en deuren van de school open hebben gestaan laat zij weten.

Een woordvoerder van de gemeente Purmerend laat weten dat door de aannemer een certificaat is afgegeven waaruit blijkt dat de school asbestvrij is. Nu dat niet zo blijkt te zijn wordt een onderzoek ingesteld. Er is materiaal weggehaald en dat wordt nu door specialisten onderzocht.  ‘Mocht blijken dat er sprake is van asbest, dan wordt dat uiteraard zo snel mogelijk schoongemaakt zodat de kinderen weer naar school kunnen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten