Nederland, hou op Demmink te beschermen. Arresteer hem!

'Nederland, hou op Demmink te beschermen. Arresteer hem!'

De onwil van minister Opstelten van Justitie om zijn topambtenaar serieus te laten onderzoeken, zorgt voor verbijstering in Amerika. 
 
Zelfs de hoorzitting van het Amerikaanse congres van vorige week waarop een anoniem gehouden slachtoffer in detail vertelde hoe hij als jongen Joris Demmink had moeten 'bedienen' en welke schade dat bij hem had veroorzaakt, heeft de Nederlandse regering niet kunnen bewegen uit haar staat van ontkenning te komen. Met name het feit dat Opstelten zich doof houdt voor deze concrete beschuldigingen van Nederlandse en Turkse slachtoffers, heeft een felle reactie uitgelokt van The Rebecca Project for Human Rights. Dat is de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie die internationaal aandacht vraagt voor de wijze waarop Nederland met kinder- en vrouwenhandel omgaat. 
 
'Samenzwering Nederlandse autoriteiten'

De organisatie in Washington wil dat het Amerikaanse congres Demmink niet alleen de toegang tot het land ontzegt maar ook diens Amerikaanse tegoeden bevriest, in afwachting van een onderzoek. Ook dringt The Rebecca Project er bij het Amerikaanse congres op aan uit te zoeken "welke Nederlandse autoriteiten samenzweren om Demmink op vrije voeten te houden". Hiermee is de druk vanuit Amerika om de affaire Demmink open te breken vandaag dus duidelijk een stap opgevoerd.

Moedige slachtoffers

De Amerikaanse organisatie komt tot de conclusie dat de ernst van de situatie nog niet tot de Nederlandse regering doordringt. De directeuren Imani Walker en Kwame Fossu stellen vast dat aantijgingen van seksueel geweld door de topambtenaar van Justitie zonder verantwoording blijven, "hoewel de moedige slachtoffers van Demminks misdaden zowel in Nederland als Turkije rechtvaardigheid eisen. Zelfs oproepen door leden van het Amerikaanse congres hebben niet geresulteerd in actie, hetgeen een verraad betekent van het geweld dat deze slachtoffers hebben ondergaan." Zij verwijzen naar het verslag van de hoorzitting door Catholic News Report.

Geen besef van ernst

"Zelfs een hoorzitting van de Amerikaanse Helsinki Commissie over kinderhandel en -misbruik, waarbij de voorzitter Christopher Smith de Nederlandse autoriteiten opgeroepen heeft een diepgaand onderzoek in te stellen naar de beschuldigingen van kinderhandel- en misbruik tegen Joris Demmink, heeft bij de Nederlandse autoriteiten nog niet het besef opgeroepen van de ernst van de misdaden in kwestie." "De geinstitutionaliseerde en systematische bescherming" van Demmink moet ophouden, aldus The Rebecca Project. "Het is tijd om Joris Demmink te arresteren."

Lees ook het commentaar: 'Hoe lang blijft Nederland nog onnozel doen over Demmink?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten