Saudi-Amerika vs. Iran..?


Nieuwsbericht van de BBC-website van 23 september 2001.. Simpel nieuws dat niet zulke simpele consequenties heeft..!! Hoe kun je een WTC-toren invliegen en daarna dan in leven zijn. Eén van beiden klopt niet.. Toch? En zo zijn er nog -tenminste- 8 geïdentificeerde 'kapers'..!


Is de VS bezig om een nieuwe valse-vlag-operatie voor te bereiden..? Dit keer om Iran mores te leren en zich gerechtvaardigd zien om dit land aan te vallen om haar ‘belangen te verdedigen’..? Is het niet slimmer dat de VS eens goed onderzoek doet naar de achtergronden van Al-Qaida in Saudi-Arabië..? Of is het JUIST een ‘valse-vlag’-operatie sámen met Saudi-Amerika, eh Arabië..?


Is het nu zo’n grote pot nat geworden, dat Saudi-Arabië een volledige dependance is geworden van de VS in de Arabische wereld..? Is dát dan de reden dat de Iraanse-Amerikaan, die nu in de VS is opgepakt, van plan was om de Arabische ambassadeur in de VS een lesje te leren..? Op Amerikaans grondgebied..? Prachtige titel en een net té doorzichtige clue, naar onze mening..!

Bovendien pleit het o.i. niet voor de intelligentie van Iran, wanneer precies IN de VS een Saudische ambassadeur vermoord zou gaan worden, door Iraniërs..??! Nota bene door het opblazen van een heel restaurant.. Is Iran en haar geheime dienst naïever dan een Willem Holleder, die nota bene als klein mafia-baasje wéét dat je je vingers niet brandt aan een aanslag, en daar ‘neutrale’ derden voor inhuurt..? Zodat het spoor naar jou toe verborgen blijft, of in ieder geval niet aantoonbaar is..?

En wat denk je..? Geen twijfel, want de Amerikaanse-Iranees schijnt bekend te hebben.. Pfff…  De publiciteitswaarde van deze ‘ontdekking’, is toch voor de VS vele malen groter dan men zich had kunnen wensen..? Met andere woorden: waarom zou deze ‘ontdekking’ weer niet gewoon een nieuwe ‘valse-vlag’-operatie zijn, zoals gezegd, om Iran met woord en daad verder in het nauw te dringen..? Zodat de VS verder kan gaan met het uitrollen van haar strategische plannen voor het Midden-Oosten.

Saudi-Arabië en de bizarre 9/11-connectie..

De relatie tussen de VS en Saudi-Arabië is feitelijk vreemd. Hoe kan een Arabisch land, dat zó strategisch in het Midden Oosten ligt, zo’n intense relatie hebben met een land dat de Islam volledig wil kleineren en teniet doen..? Het antwoord daarop is natuurlijk: OLIE! Maar is dan maar álles mogelijk in de relatie VS-Saudi-Arabië..?

Wat dacht je van de vraag is -in verband met deze relatie, hoe het kan dat tenminste 15 van de 19 vermeende kapers van de 9/11-aanslagen uit Saudi-Arabië afkomstig waren, volgens zeggen van de VS regelrechte Al-Qaida-strijders, en dat hier NOOIT enige ruchtbaarheid aan gegeven is.. Hoe kan het dat op geen enkele wijze Saudi-Arabië verantwoordelijk is gehouden voor deze zaak en dat maar liefst 75% van de vermeende schuldigen van de aanslagen Saudische Al-Qaida-terroristen zouden zijn. (Wil je het hele verhaal lezen? HIER)

Wist jij trouwens dat van de 19 kapers van de vliegtuigen, die natuurlijk allemaal dood zouden moeten zijn, in ieder geval 9 van hen, deze aanslagen ‘overleefden’..?? Tja, vertel het maar hoe dat kan..? De wereld wil het kennelijk niet horen, maar toch is er van vele kanten op gewezen dat de kapers-die-het-gedaan-zouden-hebben, het DUS niet gedaan-kunnen-hebben..! Maar dat terzijde.

Kijk eens hoe een Amerikaan (hij is genaturaliseerd) van Iraanse afkomst, wordt gekarakteriseerd als een man met een Iraans paspoort…!


Het is duidelijk dat de VS en Saudi-Arabië een uitmuntende samenwerking hebben, en dat met name de familie Bush dikke maatjes is met de heersende Saudische koningsfamilie aldaar. Kijk eens naar de onderstaande foto die gemaakt is toen koning Abdullah werd ontvangen door president George W. Bush in de VS voor een officieel staatsbezoek. Zijn dat politieke banden of is dit een hechte half-familiaire band die daar zichtbaar is..?

Saudi-Arabië splitst zich verder af van haar ‘Arabische broeders’..?

Saudi-Arabië op haar beurt roept nu dat het ‘maatregelen’ tegen Iran gaat nemen, naar aanleiding van deze plannen voor een aanslag op de ambassadeur van Saudi-Arabië in Washington. Het is ‘een grote provocatie en een gruwelijke schending van internationale normen en afspraken’, volgens Saudi-Arabië.

George Bush jr loopt in 2005 hand-in-hand met koning Abdullah van Saoedi Arabië, het land waarvan een groot deel (15 van de 19!) van de 9/11-kapers de nationaliteit had. 

De twee Iraniërs die zijn opgepakt, Manssor Arbabsiar en Gholam Shakuri, zouden ook een bomaanslag hebben gepland op de ambassade van Israël. Toemaar.. Ze waren kennelijk toch bezig..?

Volgens de VS zijn deze mannen lid van de Quds, een speciale Iraanse eenheid.  Manssor Arbabsiar is inmiddels Amerikaan en hij werd in September gearresteerd en zou dus al een bekentenis hebben afgelegd. De andere verdachte, Shakuri is nog ‘voortvluchtig’.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn de aanslagen bedacht in Iran en zouden beide mannen zijn aangestuurd door ‘elementen binnen de Iraanse regering’.

Iran ontkent dat het betrokken is bij het terreurcomplot en is zij ‘geschokt door de aantijgingen’. Het is naar hun zeggen een ‘Hollywood-scenario’ om Iran onder druk te zetten. ‘Waarom zou Iran zoiets doen’, vragen de Iraanse autoriteiten zich hardop af. ‘Wat levert het Iran op om een Saudische ambassadeur te vermoorden?’ Iran vindt het bewijs voor het complot ook erg dun en heel vergezocht.

Maar Hillary Clinton, VS-minister van Buitenlandse Zaken, roept dat ze Iran nu verder geïsoleerd zal raken. Saudi-Arabië en Iran zijn grootmachten in de regio rond de Perzische Golf en de relatie tussen de twee landen is problematisch, omdat met name Saudi-Arabië een hechte bondgenoot van de VS is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten